Hangszerek, nyári bulihelyek és CSTP-évzáró a következő Backstage-en

2016. 05. 04. Zenei menedzsment

Május 13-án pénteken lesz a Cseh Tamás Program következő, egyben második évadának utolsó zenei menedzsment workshopja. A Backstage-en ezúttal a hangszervásárlásról, a nyári koncerthelyszínekről (Kobuci, Park) lesz szó, és a CsTP két éves tapasztalatairól és jövő évi perspektíváiról is hallhatnak az érdeklődők.

A zenei menedzsment-képzést támogató sorozat, a Backstage záróworkshopja a Design Terminál első emeleti konferenciatermében lesz. A programsorozat első blokkjában, 9:30-tól Andrásik Remo, a HANOSZ főtitkára hangszervásárláshoz ad útmutatást. Kiderül, hogy adott koncertkörülmények, tudásszint és zenei stílus esetén milyen hangszereket érdemes beszerezni, melyek az ideális technikai megoldások, és hogyan lehet egy instrumentum az egyéniségünk része. A második, 11:30-kor kezdődő beszélgetés a legnagyobb nyári koncerthelyszínekről szól majd. Halász Péter, a Budapest Park programszervezője, Kaszap Attila, a Kobuci Kert programigazgatója és Tóth Kristóf KRSA, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) zenekarvezetője kalauzolják a hallgatóságot a legnagyobb budapesti nyári helyszínek kulisszái mögé. Elárulják, mitől lesz egy szabadtéri klub „közönségmágnes”, legyőzhetetlen ellenség-e az eső, hogyan áll össze a program, milyen módon kerülhet be egy kezdő zenekar a szezon vezető helyszíneinek színpadára, és megosztanak néhány „Parkos” és „Kobucis” anekdotát is.

A harmadik blokkban összegző beszélgetést tartunk a CSTP második évéről az NKA CSTP Ideiglenes Kollégiummal. A közönség az eddigi tapasztalatok mellett képet kaphat a következő év terveiről, arról, hogy milyen pályázatok várhatóak a közeljövőben, és kérdezhetitek is az előadókat a kiírásokkal kapcsolatban. Vendégünk lesz Bajnai Zsolt, a Kollégium elnöke, Dósa Richárd, az Animal Cannibals alapítója, az NKA Könnyűzene Kollégiumának vezetője és Tóth Tibor (Etalon Produkció, Sziget Festival Official).

A rendezvény ingyenes. Regisztráció: level@csehtamasprogram.hu