Zenei menedzsmentZenei menedzsment hírek

Az NKA Hangfoglaló Program zenei menedzsment alprogramjának keretében célunk a zeneipari tudástranszfer biztosítása, edukációs hálózat kiépítése, valamint az, hogy a zeneipari ismeretek minél több emberhez jussanak el, függetlenül attól hogy az ország melyik pontján él. Mindezt egy többlépcsős program keretében valósítjuk meg.

 

1. Az első, belépő szint infotainment videófilmek megjelentetése azokon az internetes felületeken, ahol a téma iránt érdeklődők könnyen rátalálnak. Ezekben a videókban zeneipari alapfogalmakkal és az iparág működtetését meghatározó szegmensekkel és folyamatokkal, valamint a kreatív iparágakon belül a zeneipar speciális vállalkozási megoldásaival és formáival ismerkedhetnek meg a kezdő zenészek, menedzserek, szakemberek. Célunk az érdeklődést felkelteni az iparág megoldásai iránt és az érdeklődőket a második lépcsőfok felé irányítani.

Oktatóvideók

 

2. A második lépcsőfok a 2015 óta működő Backstage Fórum, az NKA Hangfoglaló Program zeneipari előadássorozata. Ennek során nyilvános előadások keretében részletesen bemutatunk zeneipari témákat az iparág minden területét érintve szakértők, és az adott szegmensben dolgozó, közérdeklődésre számot tartó ismert zeneipari szereplők (zenész, szervező stb.) segítségével. A Backstage Fórumoknál kiemelten fontosnak tartjuk hogy interaktívak, és földrajzi helytől függetlenül mindenki számára elérhetőek legyenek, ezért 2017-től már minden Fórum live streamen is követhető, és a közönség nem csak a helyszínen, az előadások, beszélgetések végén, hanem online is feltehet kérdéseket a szakértőknek és zeneipari szereplőknek.

Backstage Fórumok

 

3. A harmadik lépcsőfok az NKA Hangfoglaló Program edukációs programjában a már professzionális szakmai szereplőknek szóló speciális képzési programok. Ilyenek többek között a Backstage Extra Fórumok, a HOTS keretében megvalósuló képzések (pl. felkészítő tréning tábor a showcase fesztiválokra), valamint a Programiroda megbízásából megvalósuló kutatások, és azok ismertetése, elemzése (2017 – kutatás a hazai klubhelyzetről).