Futó projektekKönnyűzenei örökség hírek

Azok a régi csibészek

Azok a régi csibészek

Fontos feladatunknak érezzük, hogy egykori zenészek, azaz a „régi csibészek” memoárjait is megismerjük, s közelebb hozzuk őket a mai közönséghez egy poptörténeti talk show keretében. A beszélgetéssorozat célja, hogy első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról és az ifjúsági kultúráról. A március utolsó hetében induló, havonta egy alkalommal jelentkező sorozat először a nyolcvanas évek legjellemzőbb könnyűzenei tendenciáit vizsgálja az őszinte kőkemény rock lecsengő időszakától a rendszerváltó zenekarokig.

Oral history

Oral history

A folyamatosan bővülő adatbankba az ugyancsak az alprogram részeként, az oral history módszerével készülő élet- és karrierinterjúk is bekerülnek. Ezek a magyar könnyűzene egy-egy fontos szereplőjének szemszögéből világítják meg a zeneipar, a hazai klubélet, a koncertkultúra, a lemezkiadás és a kultúrpolitika múltjának egy-egy izgalmas szeletét. A zenészek mellett a zeneipar alakítóit, „napszámosait”, valamint a könnyűzene közelmúltját vaskosan meghatározó kultúrpolitika döntéshozóit és végrehajtóit is megszólaltatjuk.

Rocktúra

Rocktúra

A múlt és jelen összekapcsolását szolgálja a poptörténeti „tanösvény”, amit egy, a magyar könnyűzene nevezetes helyszíneit bemutató honlap és egy azzal megegyező tartalmú applikáció létrehozásával kívánunk megvalósítani. Ezen felül emléktáblák elhelyezését is tervezzük a magyar popzenetörténet híres koncerthelyszíneinek, klubjainak, találkozópontjainak falán.