Ady 100 – Pályázat zenészeknek is

A MANK Nonprofit Kft. Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából nyílt pályázatot hirdet alkotó- és előadóművészek számára, melynek célja a költő sokszínű életművének és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban.

A pályázat célja a költő különleges személyisége és művei által inspirált új alkotások létrehozása. A különböző művészeti területeken alkotó művészek (írók, költők, zeneszerzők, képző-, ipar- és előadóművészek) megszólítása, az általuk létrehozott pályaművekből, műalkotásokból összművészeti rendezvény megvalósítása.
 Pályázni új, korábban még nem publikált művekkel lehet, viszont a műfaji megkötés viszonylag szabad kezet enged az alkotóknak: egyaránt várják az irodalmi, versszínházi, képző- és iparművészeti, megzenésített vers-, illetve előadóművészeti darabokat, zenés és táncos előadásokat is. A felhívásra jelentkezhetnek írók, költők, drámaírók, zenészek, képző- és iparművészek, grafikusok, fotóművészek, előadóművészek, színjátszó csoportok, illetve bármilyen egyéb művészeti ágban alkotó művészek.

A pályázatokat az ady100@alkotomuveszet.hu címre lehet beküldeni 2019. szeptember 23-a hétfőig.

A beérkezett pályaműveket szakértő zsűri értékeli. A nyertes pályázatokból a MANK Nonprofit Kft. összművészeti rendezvényt szervez. A költőfejedelem előtt tisztelgő Ady 100 – Ady arcai című programnak 2019. október második felében a MANK Galéria és a Szentendrei Régi Művésztelep kertje ad majd otthont.

A felhívás teljes szövege és a pályázat benyújtásának menete elérhető a kiíró MANK Nonprofit Kft. honlapján az alábbi linken.