A tehetség utat tör magának - Öröm a zene!

2019. 06. 13. Könnyűzenei Oktatás

Az Öröm a zene tehetségkutató sorozat júniusban sem pihen, az ország legkülönbözőbb vidéki nagyvárosaiban és Budapesten is összemérhetik zenei tudásukat és színpadi jelenlétüket a feltörekvő zenekarok. A regionális fordulók döntője a hagyományokhoz hűen ősszel a Budapest Music Expon kerül megrendezésre.

A Hangfoglaló Program már négy éve támogatója az Öröm a Zene tehetségkutató sorozatnak. Közös cél, hogy az ország minden régiójában, és a határontúli területek magyarlakta centrumaiban is megrendezésre kerüljön legalább évente egy-egy, azonos elvek alapján szerveződő könnyűzenei megmérettetés, amely kiugrási lehetőséget és nyilvánosságot jelenthet a zenei pályájuk elején járó zenekaroknak. A huszonöt tehetségkutató győztesei egy budapesti döntőn mérhetik össze tudásukat ősszel, amely a Budapest Music Expon kerül megrendezésre.

A júniusi fordulók a következő helyszíneken kerülnek megrendezésre:

Fülesbagoly Tehetségkutató Special
Időpont: 2019. június 9.
Helyszín: Budapest, KOBUCI Kert

A különleges, nagyszabású Fülesbagoly Tehetségkutató Speciál június eleji versenyén igazán értékes lehetőségeket, tárgyi nyereményeket és szakmai elismerésekért szállhattak ringbe a jelentkezett zenekarok.  A Fülesbagoly Tehetségkutató Special nem csupán egy zenei verseny, hanem egy networking is, lehetőséget biztosítva a résztvevő zenekarok és egyéb zeneipari szereplők, klipkészítők, menedzserek egymásra találására. A tehetségkutató partnerei nemcsak nyereményeket ajánlottak fel, hanem ki is települtek a Kobuci Kertbe, segítvén a felek közötti kommunikációt. 
A megmérettetést az Antares nyerte, Újfalusi Gábor díjat pedig Lugosi Dániel (Polytrip) kapott. A nyertesek teljes listája olvasható a Fülesbagoly blog cikkében!

 

Dobbantó Döntő
Időpont: 2019. június 15.
Helyszín: Szarvas, Granárium Zebra Club

A szarvasi Dobbantó döntőjébe jutottak az Abigél, a Pink & The Panthers, a Tiansen, a LEM, a Polytrip és a Rekamié. Az este különleges vendége az AWS lesz, akik koncerttel koronázzák meg a napot.

 

Helyfoglaló Zenei Tehetségkutató
Időpont: 2019. június 22.
Helyszín: Miskolc, Helynekem

A miskolci forduló június második felében a város legfontosabb klubjában, a Helynekemben kerül megrendezésre. A jelentkezés még nyitott, június 15-ig várják zenekarok regisztrációit az alábbi e-mail címen: himer.paya@gmail.com. A jelentkezés menetéről és feltételeiről a Facebook eseményben olvasható bővebb információ. A verseny napján a zsűri Andrásik Remo - a HANOSZ főtitkára, gitáros-zeneszerző, Maróthy Zoltán - gitáros-zeneszerző, Fekete Szilárd - dobos- a Gitármánia Tábor dob kurzusának tanára, Oláh Szabolcs - zenész-énekes-zeneszerző-szövegíró-producer, és Nahaj Péter - énekes-gitáros-zeneszerző-szövegíró, zenetanár lesznek.