Bemutatkozik a hazai könnyűzene Izraelben is - indul a Youngary!

2019. 05. 16. Hírek

Az Izraeli Magyar Évad részeként idén Tel-Avivba utazik több hazai zenész, képzőművész, író és költő, hogy bemutassa és népszerűsítse a magyarországi kultúrát. A közreműködők sorában a Hangfoglaló Program is helyet kapott.

A Youngary az Izraeli Magyar Évad keretein belül hivatott bemutatni a magyar művészek fiatal generációját. A programsorozat június második felében kerül megrendezésre Tel-Avivban.

Magyarországon a tehetség az egyik legfontosabb valuta - ezt az elmúlt évek exportirodai nemzetközi jelenléte is bizonyítja. A művészek építkezésének és megjelenésének támogatásainak nagy része a Nemzeti Kulturális Alap Kollégiumaitól származik, a Hangfoglaló Program a könnyűzenei élet egy olyan piac-serkentő szereplőjévé vált az elmúlt években, amely nem csak anyagi, de szakmai segítséget is nyújt a fiatal előadóknak. A Youngary keretein belül a Kárpát-medencei Tehetséggondozó mellett a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda is lehetőséget kap a bemutatkozásra. 

A HOTS célja, hogy proaktívan és folyamatos jelenléttel hangsúlyos nyilvánosságot teremtsen magyar produkcióknak a nemzetközi könnyűzenei piacon. A showcase delegációk, szakmai workshopok és egyéb megjelenések az elmúlt években Európa egyik legfontosabb exportirodájává emelték a HOTS-ot. Tel-Avivban koncertezik majd júniusban a Youngary programsorozatának részeként Szeder, az OHNODY, a Platon Karataev, Czeglédi Szabolcs és Lee Olivér, illetve Hangácsi Márton is. 

 

 

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó 2015-ben azzal a céllal jött létre, hogy megtalálja, és támogassa, publikálja azon fiatal tehetséges írók és költők műveit, akik a Kárpát-medencében alkotnak. Kreatív írás órákkal, irodalomtörténeti előadásokkal, workshopokkal és személyre szabott tanácsadással is ösztönzik a programba kerülő fiatal művészeket.

Az Izraeli Magyar Évad keretei között a kortárs hazai kultúra sokszínű formában lesz jelen, a Youngary programjai pedig megteremtik a lehetőséget, hogy különleges kollaborációk szülessenek majd a kéthetes periódus alatt a zenekarok és írók között.