Zeneipari tanulságok

2015. 09. 24. Jogdíj kampány

Az első CSTP-évad végén a jogdíjbevételek növekedését ösztönző alprogram zeneipari kutatását és workshopjait egy újabb rendezvény koronázza meg: 2015. szeptember 25-én kerül sor a Cseh Tamás Programiroda nemzetközi zeneipari konferenciájára az A38 hajó rendezvénytermében.

Az előadás és a kerekasztal-beszélgetések a kelet-európai országok zeneipari tendenciáit térképezik fel. A három panelből álló program során az egyes országok közelmúltban elkészült zeneipari jelentésein túl szó esik majd az élőzene versenyképességéről és annak jogdíjakhoz kapcsolódó vonatkozásairól, a zeneipar résztvevőinek tapasztalatairól, a helyi és regionális együttműködési lehetőségekről, vagy például a fesztiválszezon meghosszabbításáról is.

A bevezető előadást Antal Dániel, a Cseh Tamás Programiroda külső szakértője tartja. A témákat a térség kiemelkedő hazai és külföldi zeneipari szakemberei vitatják meg, többet között Kádár Tamás (Sziget Kft, CEO), Helge Hinteregger (MICA – Music Information Center Austria), Cor Schlösser (Nationaal Pop Instituut, Melkweg), Weyer Balázs (WOMEX), Jeges Zsolt (producer, Mamazone) és Tóth Péter Benjamin (Artisjus).