A héten Hajdúszoboszlón vár mindenkit a Hangszert a kézbe!

2019. 03. 26. Könnyűzenei Oktatás

A Hangszert a kézbe programsorozat célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának a lehetőségét, közülük minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra. A 2017-ben indult programsorozat eddigi 26 állomásán több, mint 73 ezren próbálták ki a kiállított hangszereket.

A NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program és az Hangszeresek Országos Szövetsége közös szervezésében minden érdeklődőt szeretettel várnak a Hangszert a kézbe országos rendezvénysorozat hajdúszoboszlói állomásának a megnyitójára és a három napos rendezvénysorozat minden programjára.
 
Az interaktív zenei kiállítás- és játszótér sorozat helyszíne ezúttal a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár lesz.
A Hangszert a kézbe sorozat fővédnökei Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár illetve Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár. A kiállítást ez alkalommal Hajdúszoboszlón megnyitja Máté Lajos, Hajdúszoboszló önkormányzati képviselője, a Kulturális-, Turisztikai- és Sportbizottság elnöke.

A megjelent zenebarátokat Berényiné Szilaj Ilona, a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, és Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégium vezetője köszönti majd.

Csütörtöktől egészen szombatig ingyenesen lesz látogatható a zenei játszótér és hangszerkiállítás, ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a dob és ütőhangszeres-, a gitáros és basszusgitáros-, a billentyűs-, a népi és klasszikus hangszerek-, az elektronikus zenei- valamint a stúdiós szekciókba.

A programsorozat célja, hogy a hangszereket megszólaltatva nagyszerű és boldog pillanatokat élhessen át minden résztvevő. A fentiek mellett szintén nyitott és ingyenesen látogatható a Hangszert a kézbe- Hajdúszoboszló esemény keretén belül nyolc rendhagyó énekóra, hat hangszeres és hangtechnikai kurzus és több élőzenei koncert is. A megnyitót követően vendégeink megtekinthetik azt a hét szekcióban kézbe vehető, több mint száznegyven hangszert, amelyeket a rendezvénysorozat látogatói is kipróbálhatnak.


A részletes program a hajdúszoboszlói Hangszert a kézbe Facebook eseményében olvasható.