Extázis héttől tízig - A nagy generációval folytatódik a könnyűzenei filmklub

2019. 03. 25. Könnyűzenei örökség

A Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubjának keretei között a TRIP Hajón április 11-én András Ferenc A nagy generáció című filmjét lehet majd megnézni.


Folytatódik a Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja a TRIP Hajón! A vetítéssorozat továbbra is a popzene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba. Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2019. április 11-én András Ferenc A nagy generáció című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők.A vetítés utáni beszélgetésen a filmklub házigazdájának, Gelencsér Gábornak vendége Csatári Bence történész lesz.

A legendás szereposztású film története röviden:
Réb, Makai és Nyikita barátok. 1968 nyarán elhatározzák, hogy kiutaznak Magyarországról a Nyugatra. Van azonban egy alapvető probléma: csak Makainak és Réb barátnőjének, Marinak van útlevele. Réb nem sokat teketóriázva ellopja Makai útlevelét, beragasztja saját fényképét és kiutazik Marival.
Eltelik nyolc év. Makai a budapesti rádiónál dolgozik - zenei adást vezet, Nyikita pedig egy butik tulajdonosa, ahol Mari is dolgozik - visszatért Magyarországra magára hagyva Rébet az Egyesült Államokban. Kapcsolata Nyikitával nem korlátozódik csupán a közös üzletekre. Egy nap váratlanul megjelenik Budapesten Réb, Marival közös 13 éves lányával, Marylou-val. Makai szívélyesen üdvözli, mintha semmi rossz sem történt volna közöttük. Visszaemlékeznek a régi szép időkre és kollégákra, akik szétszéledtek a világban. Hamar kiderül azonban, hogy Réb nem csak Budapest iránti vágyakozásból jött az országba.

A programra a belépő 600 FT - jegyet váltani az ALÁBBI LINKEN lehet.