Programajánló! Hangfoglaló koncertszemle a hétvégére

2019. 03. 08. Klubtámogatás

Hétvégi programajánlónkban minden alkalommal azok közül az élőzenei koncertek közül válogatunk, amelyek országszerte a Hangfoglaló Program Klubtámogatói Alprogramja segítségével valósultak meg. Mutatjuk a legizgalmasabb eseményeket péntekre és szombatra!

2019. Március 08.

Péterfy Bory & The Love Band
Helyszín: Gödöllő, Trafo Club
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2782109192013651/

Péterfy Boriék pénteken a Trafoban játszanak, vendégük az estén Hangácsi Marci lesz.


Mörk
Helyszín: Zalaegerszeg, VMK Café
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2226342424287976

A Mörk soul és funk alapokra épülő zenét játszik, mely elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témában íródott dalszövegekkel, improvizációval és más stíluselemekkel együtt egy különleges zenei élményt nyújt a hallgatónak.

 

Apey & The Pea
Helyszín: Szombathely, Végállomás Klub
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/733769990341274/

Az Apey & the Pea történetének egyik legsűrűbb éve volt a tavalyi, de idén sem lassul be a zenekar. Az áprilisi nagy Európa turné előtt tavasszal újra bejárja a trió az országot.

 

The Qualitons
Helyszín: Szentendre, Barlang
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/442031166537015/

A 10 éves fennállását ünneplő The Qualitons zenekar sajátos ízű funk-rock-beat zenéje igazi unikumnak számít a hazai és európai könnyűzenei platformon. Koncertjeiket a vokális, fülbemászó dalok, a groove-os lüktetés, a pszichedélia és az improvizáció különleges találkozása jellemzi. A Panoramic Tymes és a Tomorrow's News után itt a legújabb lemezük, az Echoes Calling! Az új zenei anyag merészebb, progresszívebb vizekre evez (vadonatúj 7 dal került vinylre), de visszaköszönnek a rájuk jellemző sok vokálos, több tételes dalok, groove-os alapok.


Lóci játszik
Helyszín: Mezőkövesd, Boomeráng Biliárdszalon
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/294609561413083/

A különleges koncerten vendég a Szabó család - Szabó Attilát a Csík zenekar prímásaként ismerhetjük.

 

2019. március 09.

Mayberian Sanskülotts & Felső Tízezer
Helyszín: Debrecen, Nagyerdei Víztorony
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/829168890773094/

A Mayberian Sanskülotts mindenért elnézést kér. Annyira sajnálják.
Annyira sajnálják, hogy kihoztak egy újabb lemezt, és elnézést kérnek azért, hogy elviszik ezt egy körútra, és útba ejtik a Nagyerdei Víztornyot is, és külön esedeznek azok bocsánatáért, akik majd esetlegesen elmennek meghallgatni.

A Felső Tízezer első albuma lényegében mindenféle előzmény nélkül 2015 őszén, de onnantól az addig stúdióprojektként létező projekt zenekarrá avanzsált és koncertezni kezdett. A Felső Tízezer zászlajára a powerpop jelzőt tűzte ki könnyes szemmel, a gitárdús hangszerelések mellé pedig enyhén vallomásos, annál inkább cinikus dalszövegek párosulnak. A Felső Tízezer második nagylemeze Majd lesz valahogy címmel jelent meg 2018 augusztusában, amely ugyan nem abban a felállásban fejeztek be, ahogyan elkezdték, de ez mit sem szegte a zenekar kedvét: továbbra is készítik büdzsé nélküli videóklipjeiket, írják vicces posztjaikat és ezúttal Debrecenben a Víztoronyban is feltűnnek.
 

 

Nyughatatlan
Helyszín: Szolnok, TiszapART Mozi
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/419490162124766/

A Nyughatatlan az 50-es évekbeli rock&roll egyik hazai népszerűsítője, valamint Johnny Cash zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa. Kilenc év alatt négy lemezt adtak ki, a saját dalaikban érződik a Rock & Roll szeretete és minden ritmusjegyben megtalálható a Johnny Cash iránti rajongás. A március 8-i koncerten korai Cash dalokat, saját szerzeményeket, és rockabilly feldolgozásokat fognak előadni.

 

Ganxsta Zolee és a Kartel
Helyszín: Szarvas, Granárium Zebra Club
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/341233810064629/

Nemzetközi Nőnapi és Zoltán napi gengszterkedés a Zebrában!