„A zene az kell” – Ötletbörzék több és jobb koncertért

2015. 05. 14. Jogdíj kampány

Regisztrációs kérdőívünk mellett két workshop is segíti a vidéki zenei élet helyzetét vizsgáló kutatást, mely a Cseh Tamás Program Jogdíjbevételek Növekedését Ösztönző Alprogramjának keretében indult.

Az első, budapesti workshopon, melyet a Design Terminálban rendeztünk április 21-22-én, a magyar zeneipar képviselői cseréltek tapasztalatot az élőzene aktuális jelenségeiről, szakmai, jogi, technikai és oktatási vonatkozásairól. A konzultáció május közepén folytatódik Debrecenben, a Lovardában. Az előző ötletbörzén felmerült észrevételek, javaslatok alapján a résztvevők (zenészek, menedzserek, technikai szakemberek, pedagógusok) arra a kérdésre keresnek majd további válaszokat, hogy hogyan lehetne több és jobb koncert Magyarországon. A főbb témák közt szerepel többek között a playback háttérbe szorítása, a könnyűzenei- és zeneipari képzés fellendítése, a nemzetközi minták hasznosítása, a gazdasági kérdések rendezése és a médiával való hatékonyabb együttműködés.

A workshopok célja a szűkebb szakmai közösség véleményének feltérképezésén túl egy olyan célzott tartalmú kérdéssor összeállítása, mely az országos méretű felmérést lehetővé teszi.