A Cseh Tamás Program a Music Hungaryn

2017. 05. 30. Jogdíj kampány

Idén ötödször rendezik meg a hazai zeneipar legfontosabb szakmai eseményét, a Music Hungaryt. A helyszín ezúttal is Eger, és a rengeteg kerekasztal, előadás, beszélgetés, prezentáció között fontos szerep jut a Cseh Tamás Programnak mint a magyar könnyűzene elkötelezett támogatójának is.

Magát a Music Hungaryt megelőzi egy zártkörű "nulladik nap", amelyet az NKA Cseh Tamás Programja szervez. Ez voltaképpen egy fókuszcsoportos szakmai egyeztetés, körülbelül harminc meghívott szakmabeli részvételével. A moderátorok által vezetett beszélgetések a Cseh Tamás Program szerepét vizsgálják különböző szempontokból: utánpótlástámogatás-tehetséggondozás, klubtámogatás, piacbővítés bel- és külföldön, zenei ismeretterjesztés és támogatási rendszer. Az egész napos workshop eredményei később útmutatóul szolgálnak a Cseh Tamás Program működéséhez.

Magán a Music Hungaryn több panelben is fontos szerepet kap a Cseh Tamás Program. Június 1-jén Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője ismerteti a Hangszert a kézbe országjáró interaktív hangszerkiállítás koncepcióját és eddigi eredményeit. Nem sokkal később ugyanezen a napon a zenei export lehetőségeit bemutató beszélgetésen vesz részt a Cseh Tamás Programiroda nemzetközi programokért felelős munkatársa, Bali Dávid - sajnos csak videóprezentáció formájában, ugyanis éppen nemzetközi kapcsolatokat épít a barcelonai Primavera Soundon.

Június 2-án az Imola Hotel Platánban a Nemzeti Kulturális Alap könnyűzene-támogatási szerepéről lesz szó. A Lévai Balázs által moderált beszélgetésen részt vesz Lőrinczy György, az NKA alelnöke, Bajnai Zsolt, Dósa Richárd, aki egyaránt tagja a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának és az NKA Könnyűzenei Kollégiumának, illetve Tóth Tibor, aki CSTP ideiglenes kollégiumi tagsága mellett az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának is tagja.

És mindezek mellett a Music Hungaryval párhuzamosan megrendezett FesztEger fesztiválon folytatódik a Cseh Tamás Programnak a BelFeszten elkezdődött nyári roadshow-ja. A CSTP által támogatott fellépő zenekarok mellett itt is lesz CSTP-sátor, kvízek, greenbox fotózás, ajándékok és sok minden más.

A Music Hungary részletes programja