Már javában zajlik a Cseh Tamás Program zeneipari felmérése

2015. 05. 08. Jogdíj kampány

Még nem késő csatlakozni! Lendületesen zajlik a felmérés, mely a Cseh Tamás Program keretében indult május elején. Az online regisztrációs felületen már többszáz zeneipari szakember bekapcsolódott az országos méretű konzultációba. A kutatás vezetői folyamatosan számítanak a magyar könnyűzenei élet szereplőinek segítségére: a célzottabb kérdéseket tartalmazó kérdőív már letölthető.

A kutatás arra a kérdésre keres választ, hogy hogyan lehetne több és jobb koncert Magyarországon, hiszen az elmúlt két évtizedben városok sora került le a turnétérképről, vidéken alig vannak olyan színpadok, amik bármikor fogadni volnának képesek egy vonzó magyar sztár vagy egy európai középcsapat produkcióját.  Tény az is, hogy a magyarok regionális és európai összehasonlításban is nagyon kevesen és keveset járnak koncertre.

Reményeink szerint a kutatás eredményei hozzájárulnak majd az élőzenei koncertek számának, s így jogdíjbevételeknek növekedéséhez, valamint ahhoz, hogy a könnyűzene támogatására szánt pályázati pénzeket hatékonyabban használják fel.

A Programiroda továbbra is várja a zene világában tevékenykedők együttműködését annak érdekében, hogy pontos helyzetképet nyerhessünk a vidéki élőzene helyzetéről. A kérdéssor nemcsak zenészeknek, hanem koncert- és fesztiválszervezőknek, menedzsereknek, lemezkiadóknak, technikusoknak, zeneiskoláknak és próbatermeknek is szól, és számítunk további, a zeneiparhoz kapcsolódó civil szervezetek pályázati előkészítő munkába való csatlakozására is.

A kérdőívet itt lehet kitölteni.